στοματικη και γναθοπροσωπικη χειρουργικη

Βαφειάδου Μαργαρίτα, Ιατρός, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός M.D., D.D.S., O.M.F.S., cPhD

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Το 1995 με πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθηκα στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.. Μετά την αποφοίτηση μου το 2001, εργάστηκα ως οδοντίατρος. Παράλληλα, παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Στοματικής Χειρουργικής στο τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ., έως το 2003.

Το 2005 με κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθηκα στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2008 με βαθμό Λίαν Καλώς. Ξεκίνησα την ειδικότητα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής τον Αύγουστο του 2008. Εργάστηκα σαν ειδικευόμενη ιατρός Γενικής Χειρουργικής για ένα έτος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Συνέχισα την ειδικότητά μου στο «Θεαγένειο»  Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  για δύο έτη, λαμβάνοντας άριστη εκπαίδευση επί της χειρουργικής ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου. Ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» το 2016., οπότε και έλαβα τον τίτλο του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού.

Μετά τη λήψη του τίτλου εργάστηκα επί  2 έτη ως συμβασιούχος ειδικός ιατρός στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου»

Είμαι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. και επιστημονικός συνεργάτης, επιφορτισμένη με την εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω εθελοντικά στις δράσεις του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids Save Lives και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, εκπαιδεύοντας σε πιστοποιημένα σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αναζωογόνησης (ERC) μαθητές και ενήλικες στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Eίμαι εκπαιδευμένη ανανήπτρια στη Βασική και Προχωρημένη Υποστήριξη Ζωής (Basic Life Support  - CPR και Advanced Life Support) και εκπαιδεύτρια  BLS-CPR.

Το φάσμα της ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, αλλά και η Αισθητική Χειρουργική Προσώπου και Τραχήλου συνιστούν τις  χειρουργικές  μου ικανότητες, τις οποίες  φροντίζω να προσφέρω με σύνεση, ανθρωπιά και υπευθυνότητα.